Рибите привличат в дома ни не само пари, но и успех

Златната риба - мощен защитен символ на енергия

Според Фън шуй рибите създават хармонизацията на нашето жизнено пространство.
Ако изхождаме от желанието да внесем в живота си богатство, то най-подходящите размери са: дължина 38 см, височина 38 см и ширина 26 см. Защо 26 и 38? Размерът 26 е свързан с властта, цъфтежа и почет към семейството. Размерът 38 пък - със състоянието и големия приток на пари. Колкото до формата - използвайте правилни форми - квадрат, правоъгълник, кръг и осмоъгълник.
Аквариумът се поставя вляво от входната врата, ако стоите с лице към вратата.  В такъв случай той ще донесе положителна енергия в живота ви.
Поставени на изток рибките "обещават" приток на енергие в сферата на здравето и семейството. В този сектор е уместно всичко, свързано с водата - аквариуми, фонтани, водни пейзажи, синият и черният цветове поотделно.
Най-доброто място за аквариума е юго-изток, в хола. Ако е на север - най-добрият избор е кръглият аквариум. Благодарение на него, ще ви съпътства успехът в кариерата.
Не слагайте аквариум на юг, а също така в спалнята и кухнята, защото не предвещава нищо добро.
Три рибки са най-добрият вариант - това число символизира енергията Ян. Девет символизира хармонията между небето и земята.
Във всеки случай - рибките в аквариума трябва да бъдат кратни на 3!

Експертите в тази област са на мнение, че златната риба е мощен защитен символ и създава хармонично движение на енергия в дома.
Златните рибки са символ на богатството, а техните грациозни движения премахват стреса и отпускат. Тези рибки, за разлика от други представители на аквариумния свят, се намират в постоянно движение, дори и през нощта.
Бизнесмените от Далечния Изток обичат да имат в аквариума си сладководната риба – “арована” , която те величаят като “Рибата ФЪН ШУЙ”. За съжаление, това е скъпа риба и трябва имате доста добри финансови възможности, за да може да си я позволите.