Тест за СПИН при кредит!?

Животът

11-12-2013, 17:55

Снимка:

facebook

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Абсурдни искания на банките в Сърбия

Сръбските граждани са изправени пред почти невъзможни за някои и дори абсурдни изисквания при кандидатстване за отпускане на кредит.

В повечето банки кандидати за кредит трябва да предоставят и медицинско свидетелство, че не са носители на вируса на СПИН, информира БГНЕС. След като се установи, че не са серопозитивни, кандидатите трябва да предоставят още едно медицинско, което да потвърждава, че бъдещият клиент не е заразен от хепатит, че е минал на подробни сърдечни прегледи, включително ултразвук. Документът трябва да бъде скрепен и с подписи от коремни специалисти. След като е попълнено цялото медицинско досие и то е одобрено от банката, кредитополучателят може да кандидатства за заем и да изплаща апартамента си поне 30 години, се казва в обширен репортаж на сръбското издание „Блиц“.

Към всичко това трябва да се добави и задължителната застраховка живот, която е средно 65 евро на година. Тя обаче може да се окаже по-висока, ако кандидатът е със сериозно наднормено тегло или пък има високо кръвно налягане.