Смениха шефа на болницата в Ямбол

Животът

12-12-2013, 06:00

Автор:

Емилия Петрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сигнал за бомба в съда провали дело срещу кмета на Ямбол

Д-р Панайот Диманов е освободен поради изтичане срока на договора му

Областната болница на Ямбол "Свети Панталеймон" има нов изпълнителен директор.

Мястото на д-р Панайот Диманов зае д-р Любомир Маринов, който е невролог в лечебното заведение. Д-р Панайот Диманов е освободен поради изтичане срока на договора му, пише "Стандарт".

Рокадата в Съвета на директорите стана по време на общото събрание на акционерите, проведено в сряда. То бе трето по ред за годината.

Веднага след смяната на д-р Диманов кметът на Ямбол обяви, че ще изпрати открито писмо до министъра на здравеопазването.

"За мен д-р Панайот Диманов е най-успешният мениджър на областна болница в държавата. Единствената болница, която оставя 2 милиона лева по сметка, от тях 1,5 милиона са спестени от дейност, а средната работна заплата на лекарите е над 1400 лева", заяви пред журналисти Георги Славов.

Той подчерта, че досегашният директор д-р Диманов е направил за три години в болницата повече, отколкото предишният управител за 10 години. "Категоричен съм, че ямболската болница е единствената в страната, която има такива показатели. Дайте ни тогава нормален отговор - защо той е сменен", попита кметът на Ямбол.

Новият изпълнителен директор д-р Любомир Маринов е съпруг на общинска съветничка от БСП.