Семейство, приятели, колеги се прощават с четиримата, загинали в Чая

Мисия Пловдив

12-12-2013, 10:39

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Днес е Ден на траур в Университета по хранителни технологии

Днес е Ден на траур в Университета по хранителни технологии, след като четирима възпитаници на ВУЗ-а загинаха в жестоката катастрофа на пътя Бачково – Асеновград във вторник.

Починалите са Силвия Андонова, Дияна Георгиева, Илиян Митев и Стоян Генов, били са IV курс специалност "Икономика на хранителната индустрия".

Погребенията са днес. Колегите на трагично загиналите млади хора от цялата група са изразили пред ректора проф. Кольо Динков категоричното си желание да се поклонят по домовете на тримата си колеги от Пловдив – Дияна, Илиян и Стоян, след което да заминат за Самоков, откъдето е Силвия. Ръководството на университета е осигурило транспорт.

Ректорът проф. Кольо Динков ще бъде на погребението на Дияна, от 11.00 ч. на Рогошките гробища, зам.-ректорите проф. Стоянова и проф. Денев ще присъстват на погребенията на Илиян и Стоян от 14.00 ч, зам.-ректорът проф. Менков – в Самоков, на погребението на Силвия.

Със заповед на ректора проф. Кольо Динков в деня на промоцията на дипломантите от УХТ се отменят всички тържества. Събитието е утре от 10.00 часа. В аула 205 на 13 декември ще започне с минута мълчание в памет на загиналите младежи.