Освободен служител на ОПУ-Добрич протестира и плаши със самозапалване

Мисия Добрич

12-12-2013, 12:17

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Протестът му е срещу корумпирани чиновници

Днес е първият ден от мирния протест на  бившия  служител на Областно пътно управление Димитър Петков. Той  настоява да му бъдат изплатени транспортните разходи до Балчик, където е бил назначен като старши специалист в районната станция на пътната агенция. Петков е назначен с временна заповед за 6 месеца на 2 септември 2013 год.

Само финансова ревизия може да покаже как е управлявано, каза пред Добрич Утре Петков.

Протестът на добричлията е срещу ръководството на Областната структура на агенция “Пътна инфраструктура”.

Димитър Петков има разрешение от Община Добрич за протеста. Мъжът ще протестира от 7 до 17 часа всеки ден. Петков  заплашва, че ако до 21 декември не влезе  независима финансово-счетоводна ревизия в ОПУ ще се самозапали.

 От ОПУ-Добрич съобщиха, че не поемат пътните разходи на служителите в районните пътни служби. Служебните автомобили се ползват за изпълнение на служебни задължения, въз основа на вътрешни заповеди и изискванията на нормативната база. Още преди назначаването му на работа на длъжността „старши специалист", г-н Димитър Петков е бил информиран, че местоработата му е РПС-Балчик и това налага ежедневно пътуване от Добрич до Балчик и обратно. Преди подписването на трудовия договор на кандидата също така е била предоставена длъжностна характеристика за заеманата длъжност.Димитър Петков е назначен с шест месечен изпитателен срок, в полза на работодателя. Освободен е на 10.12.2013 г. на основание чл.71, ал.1 от Кодекса на труда, като са спазени всички законови изисквания, както при назначаването му, така и при освобождаването от длъжност.