Отново ромски набези на горите край кв.„Лозенец“

Мисия

12-12-2013, 13:47

Снимка:

община Стара Загора

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ромски набези на горите край Лозенец

Акциите за предотвратяване на посегателствата продължават

Три каруци с незаконно изсечени дърва са задържали екипи на 3S СОТ и Държавното горско стопанство северно от кв. „Лозенец“ в Стара Загора. Каруците и дървения материал са конфискувани, на задържаните са съставени актове.

Във връзка с настъпилото застудяване бяха предприети мащабни съвместни акции с полицията и Горското стопанство за предотвратяване на набезите. До момента са задържани почти 10 каруци с незаконни дърва, отсечени в района на кв.“Лозенец“.

Акцията е реализирана по сигнал на охранителната фирма 3S СОТ, която работи по договор с община Стара Загора за охраната на приблизително 3618 дка земи и гори общинска собственост. Теренът е тежък и е достъпен само с високопроходимата техника, с която фирмата разполага. При вида на охранителите, нарушителите бягат от мястото с конете, като изоставят каруците и дървения материал, собщават униформените. На места те са засекли складирани отсечени дърва, готови за транспортиране.

Акциите за предотвратяване на посегателствата срещу зеленото богатство на града продължават ежедневно.

Охранителите са със специални униформи и имат задача да осъществяват въоръжена охрана денонощно, да пазят горите от посегателства, палежи и незаконно изсичане. Охранителите ще действат и при възникване на пожар, наводнение или друго бедствие и ще уведомяват съответните компетентни органи – полиция, пожарна и т.н.