Предстои ни най-интересният сблъсък от деветия кръг на волейболната Суперлига

Спорт

12-12-2013, 13:50

Снимка:

Изида

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Излъчват КВК Габрово - Добруджа 07 по БНТ2 и БНТ World

КВК Габрово - Добруджа 07 е един от най-интересните сблъсъци от деветия кръг на волейболната Суперлига при мъжете. Мачът е на 14 декември - събота, от 17.30 часа. и ще се излъчи пряко по БНТ2 и БНТ World.

Домакините влизат в срещата като втори във временното класиране и след като тази седмица успяха да се класират за четвъртфиналите на евротурнира за купата на ЦЕВ. В осемте си срещи от родния ни шампионат габровци имат 7 победи и 1 загуба. Гостите от Добрич, които са новаци в елита, са приятната изненада в първенството, заемайки седмо място след 4 победи и 4 загуби.

В тима на гостите има няколко контузени състезатели, на които наставникът Мирослав Живков няма да може да разчита. Това са Илия Петков, Георги Чалъков и Христо Енков, като последният е под въпрос, тъй като е започнал да води подготовка.

„Всички състезатели, които са здрави и са на линия, са готови да дадат максимума от себе си, за да може да зарадваме феновете на волейбола с прекрасна игра. Запознати сме с качествата на КВК Габрово и знам, че ни очаква тежък двубой”, заяви за пресцентъра на Изида и ВК Добруджа 07 Живков.

„Предстои ни мач със силен противник. Гледахме срещите на КВК Габрово по телевизията и разузнахме тяхната игра. Ние имаме проблеми с контузени състезатели, но се надявам с отборна игра и с колективен дух да успеем да се противопоставим и да извлечем максимума от срещата. Възможно е в противника да има малко умора от тежкия мач през седмицата от евротурнирите, но ние ще излезем срещу тим, който няма да подценим и който знаем, че разполага с много добра селекция и с амбиции да бъде шампион на България. Ние излизаме за победа, както във всеки мач”, сподели за пресцентъра на Изида и ВК Добруджа 07 една от звездите на отбора от Добрич при победата му с 3-1 гейма над Ботев Луковит в отминалия кръг Калоян Канев. 

Той посочи още, че не е изненадан от класирането и четирите победи на добричлии в Суперлигата, тъй като отборът разполага с добър колектив, който ежедневно полага голям труд, за да повиши нивото си.

„Настроението в отбора ни е много добро и се надявам да нямаме контузени състезатели за следващите срещи, защото, когато сме всички, сме по-силни”, добави Канев.