Картини на Слона благотворително за ДЮШ на Локо

Спорт

12-12-2013, 14:14

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Изложбата ще е в галерия „U P. A. R. K.” на 19 декември от 19,00 часа

Клубът на привържениците на Локомотив (Пд) и Сдружение "Бъдеще за Локомотив" ще организират благотворителна изложба за възраждане на детско-юношеската школа на черно-белите. Това обявиха на специална пресконференция днес организаторите. Изложбата ще се състои в галерия "U P. A. R. K." на 19 декември от 19,00 часа. Галерията се намира на ул. "Отец Паисий" 24 в Пловдив, срещу бившето ДФС Локомотив.

Идеята за изложбата е на привърженика на Локомотив (Пд) Николай Неделчев, чийто баща е скулптор.

Аз съм пловдивчанин под прикритие – вече 25 години живея в София. Събрали сме творби на 24 от най-големите пловдивски художници. Средствата от продажбата на картините ще отидат за подпомагане на детско-юношеската школа на нашия любим клуб. Надявам се цялата изложба да бъде разпродадена на 19 декември вечерта, обяви Николай Неделчев.

Почитателите на изкуството ще имат уникалния шанс да се сдобия с картини на Георги Божилов – Слона, Кольо Карамфилов, Станимир Видев, Атанас Хранов, Румен Жеков, Иван Шишков, Димитър Келбечев и други известни творци.

На пресконференцията беше презентирана и поредната Черно-бяла Коледа. Традиционната сбирка на привържениците на Локомотив (Пд) ще се състои на 22 декември (неделя) от 12,00 часа в Концертна зала на бившия Партиен дом. Събитието ще отбележи 30-ата годишнина от спечелването на Купата на Съветската армия и 25-ата годишнина от създаването на фенклуба на Локомотив (Пд), който е първи по рода си в България.

Освен това ще бъде направена презентация на втората част на книгата за историята на Локомотив – "Оттук започва любовта" – "Хроники за Пловдивския любимец".

По традиция Черно-бялата Коледа ще завърши с награждаване на най-добрите деца от детско-юношеската школа на Локомотив (Пд) и с обявяване на резултатите от анкетата за Футболист №1 на Локомотив (Пд) за 2013 година.