Коледният концерт на квинтет Еуфония

Стара Загора Лайф

12-12-2013, 14:36

Снимка:

Регионална библиотека „Захарий

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

На 14 декември (събота) 2013 г. от 18:30 часа в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески” вокален квинтет Еуфония отново ще гостува в Стара Загора.

Съставът ще поднесе на старозагорската публика своя коледен концерт. Освен поздрав по случай настъпващите празници, събитието е също така и с благотворителна цел. Средствата, събрани от концерта, ще бъдат дарени за каузата по възстановяването на Литературния музей в Стара Загора.
Участниците в състава са млади артисти с разностранни интереси и умения в областта на изкуствата:
Веселина Драголова-Данаилова–сопран, основател и ръководител на ансамбъла
Марина Колева - алт
Калин Жечев – тенор
Северин Василев – тенор
Никола Рупев - бас
Дебютният концерт на Вокален квинтет Еуфония е през 2007г. Само година по-късно ансамбълът завоюва първа награда на конкурса за вокални групи във Витторио Венето, Италия. Освен самостоятелните извяви, за Еуфония интерес представляват и синтетичните форми на изкуство.

Такъв е, например, музикално-поетичният рецитал, осъществен съвместно с поета Бойко Ламбовски - „Госпожа огън, господин вода” в рамките на цикъла „Ноти и метафори”, организиран от дирекция “Музика” в Камерна зала “България” и Градската галерия във Варна.
Музиката, която изпълнява Вокален квинтет Еуфония, е иключително разнообразна. На техните концерти звучат произведения от 16-ти до 21-ви век, изпълнявани на седем различни езика. В хармония се събират мадригали от епохата на ренесанса, авангардна музика от 20-ти и 21-век, песни в духа на българския и ирландския фолклор, автентични български народни песни, джазови пиеси и неувяхващи мелодии от света на популярната музика.