"Спаси живот – подай ръка" взе награди

Мисия Пловдив

12-12-2013, 16:51

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Наградени бяха участници в организирания от район „Централен” фотоконкурс на тема „Улови мига на доброто”. Наградите връчи заместник-кметът на района инж. Тошо Пашов.

Ученическият фотоконкурс „Улови мига на доброто” се организира за втора поред година и е част от програмата на Местната комисия БППМН при район „Централен” за превенция на противообществените прояви сред подрастващите.

 Темата на конкурса и условията за участие имат за цел да провокират творческия поглед на децата към доброто като средство за „противопоставяне” на често срещаните в ежедневието ни негативни нагласи, апатия, бездушие и различни форми на насилие. Освен прекрасни фотографии, голяма част от учениците изпратиха и затрогващите „истории” на снимките, наред с позитивните си послания към тях.

Награди получиха:

Първа награда за снимка „Спаси живот – подай ръка”, изпратена от участниците в първа група на Националната търговска гимназия – Сабрина Хамруни, Васил Николов, Веселин Донов, Ива Делчева и Михаела Билева.

Втора награда за Снимка „Дете дава любимата си играчка на нуждаещия се”, изпратена от Вяра Антонова – X а клас, СОУ „Св. Паисий Хилендарски”.

Трета награда за снимка „Мигове на доброта и любов между поколенията”, изпратена от Алекс Чобанова – XII клас, ГХП „Св. Св. Кирил и Методий”.

 Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни определи и поощрителни награди за тези участници, чиито снимки не са класирани за първа, втора и трета награда, но са одобрени за участие във фотоизложбата:

Маринела Стефанова, Кристияна Рунтева, Софи Добрикова, Мариела Пеевска, Карина Проданова, участниците от II гр. на НТГ и участниците от III гр. на НГТ.

Конкурсът се провежда традиционно в районната администрация, като позитивно послание към младите хора- да търсят и откриват красивото в отношенията и доброто в живота.