Бургас 2019 падна, културната програма обаче остава

Бургас Лайф

12-12-2013, 18:51

Снимка:

mirage-bs.com

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Всички събития, заложени в календара през следващите 6 години ще бъдат реализирани

Бургас отпадна от надпреварата за Европейска столица на културата 2019, но бъдете сигурни, че въпреки всичко заедно ще успеем да реализираме събитията, заложени в програмата ни до 2019-та! Напред Бургас!

Това написаха от екипа, подготвил кандидатурата за Бургас 2019 минути след като стана ясно, че градът ни вече не сред претендентите.

"Не чухме аргументите на журито за това, но се надяваме да ги получим в най-скоро време. Благодарим на всички за подкрепата и участието в тази обща за нашия град и област кауза", казаха още оттам.

Новината беше посрещната с предложения за оставка, протест и обжалване в социалната мрежа фейсбук. "За щастие сме морска столица на културата, имаме си всичко. Бургас пак си е чудесен", пишат част от потребителите. 

Варна, Велико Търново, Пловдив и София продължават в надпреварата. "Победители са всички български градове кандидати, те положиха много сериозни усилия в подготовката си за конкурса. С участието си те натрупаха и много ценен опит и това ще им донесе немалки ползи, независимо от това кой ще спечели състезанието", каза министърът на културата д-р Петър Стоянович.