ПловдивУтре: 13-ти, петък

Мисия Пловдив

12-12-2013, 18:36

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога ще се случва утре

Петък, 13-ти е, но денят ще бъде прекрасен. Всъщност ще е такъв, какъвто си го направим. Нека 13-ти в Пловдив бъде щастлив и донесе много усмивки. Синоптиците прогнозират студ и температури от минус 1 до 8 градуса.

КАКВО, КЪДЕ, КОГА В ПЛОВДИВ

В 9.00 часа започва извънредната сесия на общинския съвет. Ще се дискутира Интегралният план за развитие на Пловдив.

Ректорът на Университета по хранителни технологии проф. д.т.н. Кольо Динков и посланикът на Франция у нас Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан ще връчат дипломите на  завършилите с отличен успех студенти от “Випуск 2013”.  Промоцията на 61-я випуск на единственото по рода си у нас висше учебно заведение ще се проведе утре от 10.00 ч. в аула 205 на УХТ. 434 бакалаври и 230 магистри изпраща “Випуск 2013”. 23-ма бакалаври се дипломират с отличен успех, 70 са отличниците, придобилите магистърска степен.

За 63-ти път и Факултетът по медицина на Медицински университет - Пловдив тържествено ще промоцира и раздаде дипломи на завършилите медици.

След шестгодишно обучение 115 дипломанти на Медицински факултет ще получат магистърските си дипломи за лекари по медицина на 13 декември, петък, 2013 г. от 11 часа в зала «Аула Магна» (сградата на Факултета по дентална медицина, бул. Христо Ботев №3).

„Подари Коледа! Бъди дете!“, под този надслов фондация „Качество на живот“ кани на благотворителна коледна работилница утре, 13 декември, от 14 до 19 часа, на 3-ия етаж в мол „Пловдив“. 

Всички желаещи - деца, мами и татковци, баби и дядовци, могат да се включат като нарисуват своето „писмо-желание“ до Дядо Коледа, сътворят играчки за елхата, сурвачки или коледна украса.

Арт творенията ще се продават на търг на място. Средствата ще са за деца с детска церебрална парализа /ДЦП/ и изграждането на Национален център за рехабилитация и социално-педагогическа помощ.

Организация „Forum der Regionen“ съвместно с  платформата „Forum der Medizin“ ще връчи тазгодишните стипендии за млади медици. Церемонията ще се състои на 13.12.2013 г. от 11,00 часа в Аулата на Факултета по Дентална Медицина - Пловдив, на адрес бул. Христо Ботев 3.

Стипендията в размер на 2000 Евро се връчва за втора поредна година. Победителите в конкурса тази година са двамата отличници - Мила Букова и Атанас Банчев, които ще си разделят стипендията. Те се пребориха в конкурс с десетки кандидати от медицинските университети в България и Европа.

Студентите и преподавателите от Химическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ канят на  Коледно благотворително шоу в петък, 17:30 часа в 5-а аудитория на Ректората. Младите химици са подготвили зрелищно представяне на любимата си наука и срещу символична такса за вход на зрителите искат да подкрепят своя колежка в нужда.