Държавата се ангажира с проблемите на зимните курорти

Вчера, 13 декември 2013 година, се проведе среща, на която бяха обсъдени проблемите и развитието на ски курортите у нас. Форматът на срещата бе държавна администрация, инвеститори и представители на местната власт – кметове. Не присъства нито една неправителствена организация.

Вицепремиерът Даниела Бобева настоя в най-кратки срокове всички представители на инвеститори в зимните ни курорти и общини да заявят проблемите, които пречат на развитието на зимния туризъм, за да може правителството да се ангажира с реални действия. На срещата взеха участие още кметът на София Йорданка Фандъкова, заместник министърът на туризма Бранимир Ботев, кметовете на Смолян, Банско, Разлог, Сапарева баня, както и представители на курортите – Банско, Боровец, Пампорово, Витоша, Паничище, Кулиното, Добринище. Участниците заявиха воля за изработване на нов закон за планинския туризъм.

Според вицепремиера Бобева до този момент в създадената междуведомствена работна група за инвестициите в туризма има заявени седем нови проекта.