Два моста в село Обручище ще бъдат възстановени

Мисия

13-12-2013, 09:19

Снимка:

община Гълъбово

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Църквата в Обручище ще бъде спасена

Жителите на селото няма вече да заобикалят 2 км за да си набавят храна и лекарства

В Обручище ще възстановяват пешеходния мост над река Соколица в село Обручище и моста над река Кумлия на ул. „Девети септември”.

Средствата са отпуснати от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет и са на стойност 201 284 лв., целево за преодоляване от вредно въздействие на води през февруари 2012 г.

След наводненията в община Гълъбово, село Обручище на 6 февруари 2012 г. бяха наводнени 200 домакинства, някои от мостовете  бяха повредени, а други отнесени от водните стихии - 3 моста в Обручище и 2 в с. Мусачево. Жителите на село Обручище споделиха, че когато нивото на р. Соколица, е високо, а това се случва през по - голямата част от годината, пресичането пеша е невъзможно. Това заставя над 1600-те жители на селото да заобикалят цели 2 км в едната посока,  за да стигнат до центъра на селото, да си набавят храна и лекарства.

Кметът на селото Илия Марков коментира, че поне единият мост е крайно необходим, понеже основното население е от по- възрастни хора и предвижването им е затруднено.