Чичото на Ким Чен-ун е бил екзекутиран

Свят

13-12-2013, 11:32

Снимка:

БГНЕС, Архив

Автор:

BulgariaUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Класация: Исус е първи, Хитлер (!?!) седми?

Създал група с цел "завземане на върховната власт в партията и държавата, сваляне на ръководството на партията, промяна на социалистическата система"

В КНДР е екзекутиран е Джан Сон-тхек, до неотдавна един от най-влиятелните политически лидери, който е чичо на севернокорейския лидер Ким Чен-ун и дълго време бе смятан за негов наставник, съобщиха осведомителните агенции, цитирайки севернокорейската агенция КЦТА.
67-годишният Джан, който бе заместник-председател на Националния комитет за отбрана, вчера е бил признат за виновен и осъден за антидържавна и антипартийна дейност от военен съд на министерството на народната сигурност, съобщи КЦТА.
Присъдата е била изпълнена незабавно.

Според информацията на агенцията той е създал група с цел "завземане на върховната власт в партията и държавата, сваляне на ръководството на партията, промяна на социалистическата система". КЦТА нарича екзекутирания Джан "предател", съобщава, че на процеса вината му е била доказана, а той си е "признал престъпленията си".
В съобщението се казва, че Джан е заемал отговорни постове и се е ползвал с доверието на ръководителя на страната Ким Чен-ун, но "три пъти е извършил проклето предателство". Имал е "мръсни политически амбиции", вкарвал е в състава на ръководните органи на Корейската трудова партия хора, "които в миналото не са изпълнявали инструкциите на Ким Чен-ир и е бил сурово наказан за това". С негово помощ в партията проникнали "случайни и чужди й елементи", които искали да подкопаят единството на ръководството й.