Изтичат транспортните карти за 2013 година

Мисия Пловдив

13-12-2013, 12:47

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пенсионерите отличници, учениците нехаят

Пенсионери и хора с увреждания са "отличници" по изваждането на карти за преференциално пътуване в първата седмици, в която се продават картите за новата 2014 година, коментират от "Автотранс Чолаков" – фирмата, която издава документите за пътуване.

Учениците, от своя страна, нехаят, че документите за пътуване им изтичат в края на 2013 година и отново чакат последния момент, за да се наредят пред пунктовете, посочват от фирмата-превозвач.

Призоваваме младите хора да предвидят време да извадят новите си карти за безплатно пътуване в градския транспорт на Пловдив, за да не предизвикват опашки в началото на годината, заяви управителят на фирмата Димитър Чолаков.

Същото се отнася и за родителите на деца до 7-годишна възраст, които трябва да извадят задължителен документ за безплатно пътуване на своите деца.

Цената на месечния документ е 16 лева и той важи за всички линии  на масовия градски транспорт в Пловдив.

Продават се карти за различен период. Има едномесечни, тримесечни, шестмесечни, деветмесечни и годишни документи за безплатно пътуване. Те са изработени от печатницата на БНБ и са с три вида защита срещу фалшифициране. Изработени са от специална хартия, имат защитна лента и воден знак от БНБ.