Защити устните си през зимата

Животът

13-12-2013, 13:43

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ексфолирай и овлажнявай!

Устните също имат нужда от защита през зимата. Всичко, което може да дехидратира кожата като студ, вятър, парно отопление и климатици, тютюнопушене и т.н., може да дехидратира и устните.

Освен това устните нямат мастни жлези, т.е. нямат предпазната бариера, която има останалата част от лицето. Като се прибави и вредния навик с облизването на устните, когато ги чувствате сухи, вече е ясно защо през зимата повечето дами са с изпръхнали, напукани и дори разранени устни.
За да предпазиш устните от зимата, трябва да ги ексфолираш, овлажняваш и да запечатваш влагата със защитен балсам, богат на липиди и витамин Е. Ето ги 3-те стъпки за защитени устни през зимата:

Ексфолиране на устните за отстраняване на повърхностния слой мъртви клетки, за ускоряване на кръвообращението и подобряване на текстурата им, както и за увеличаване на способността им за абсорбиране на влага. Ексфолиантът за лице върши много добра работа. Деликатното масажиране с четка за зъби също.

Овлажняване на устните отвътре с пиене на повече вода и други течности и хапване на сочни плодове и зеленчуци. Овлажняващите козметични продукти за лице може да се ползват и за устни.

Използване на защитен балсам за устни с липиди, витамин Е и слънцезащитен фактор за запечатване на влагата на устните и предпазване от външните агресии.