Пострадалите работници проявили небрежност смятат от Нефтохим

Инспекцията по труда разследва случая

Пострадалите тази сутрин при авария работници най-вероятно са проявили небрежност.

По случая е съставена комисия за изясняване на обстоятелствата, довели до инцидента. Междувременно местната инспекция по труда вече се зае със случая.  

Според информация на пресцентъра на Лукойл Нефтохим-Бургас най-вероятната причина за възникването на късото съединение е грешна манипулация от страна на работниците.

Проверяващи са изпратени да разследват инцидента, съобщи пред радио "Фокус" Красимира Георгиева, началник отдел "Административно и правно осигуряване" към Областна инспекция по труда.

Институцията не е уведомена официално за инцидента от предприятието. Експертите научили за пострадалите работници от медиите.

До минути експертите ще са на територията на нефтозавода, но първоначална информация за случилото се ще има в следобедите часове, след като се запознаят на място с произшествието, посочи Георгиева. 
БургасУтре припомня, че тази сутрин около 10 часа при планови демонтажни работи на отпаднали кабели, извършвани от фирма „ПМУ“ АД, е възникнало късо съединение, вследствие на което са пострадаха четирима служители на фирмата-оператор.

Двама от пострадалите са отправени на лечение в клиника по изгаряния във Варна. Другите двама са с леки наранявания.