Коледната трапеза на обединена Европа

Стара Загора Лайф

13-12-2013, 17:32

Снимка:

ТТП- Стара Загора

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

16 неправителствени организации и клубове от Стара Загора за 5-а поредна година организираха Благотворителна вечер под надслов "Коледната трапеза на обединена Европа".

На нея бяха представени традиционни български блюда и коледните сладки, характерни за всяка от 28-те страни членки на Европейския съюз, приготвени от ученици на Професионална гимназия по обществено хранене Райна Княгиня – Стара Загора.
Събрана е и значителна сума, която ще подпомогне дейността на Операта в Стара Загора. С парите могат да бъдат закупени билети и предоставени на хора, които ценят оперното изкуство, но нямат средства, за да посещават представленията. Могат да бъдат вложени в декори и костюми за постановките и др.
По време на Благотворителната вечер бяха връчени традиционните награди, предоставени от различни клубове. Наградата на Ротари клуб - Стара Загора получи Георги Найденов - ученик от 12-и клас на Професионалната гимназия по електротехника Георги С.Раковски за високи постижения в областта на историята и археологията и за принос в популяризирането на историческото наследство на Стара Загора.
Клубът на работодателя награди Димитър Любомиров- ученик в 12-и клас в Гимназията с преподаване на чужди езици Ромен Ролан за високи постижения в областта на точните науки и за успешното му участие в регионални и национални състезания и олимпиади.
Наградата на Граждански клуб ЛИПА заслужено спечели Мартин Германов - ученик от Природо-математическа гимназия Гео Милев за високи постижения в областта на математиката и физиката и за участието си в множество регионални и национални математически конкурси и състезания.