Samsung залага на 20 мегапикселовите камери в смартфоните

Новините

14-12-2013, 10:44

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

От Samsung за започнали разработката и тестването на 20-мегапикселов фото-модул, предназначен за използване в смартфони. Според анализатори той ще се появи в моделите от серията Galaxy още в началото на следващата година, въпреки че това за сега по никакъв начин не е подсказано от южнокорейската компания, съобщава PixelMedia.bg.

Според данни на други източници обаче, въпросният модул ще е готов чак за втората половина на 2014-а и ще работи с ISOCELL технология и система за оптична стабилизация. Ако всичко до тогава е успешно, той най-вероятно ще се появи в модел като Note 4. Независимо кога ще се появи тази 20-мегапикселова камера обаче, ясно е, че тя няма да попадне във флагмана Samsung Galaxy S5, тъй като за него е сигурно - той ще е със 16-мегапикселов сензор.

Специалистите в Samsung обаче твърдят, че до две години всеки четвърти смартфон на компанията ще е с най-малко 20-мегапикселова камера, тъй като това ще се изисква от наложените стандарти на пазара и желанието на компанията да е конкурентноспособна.