Събират пари за болно бебе

Мисия Пловдив

14-12-2013, 10:48

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ученици правят Коледен базар

За шести пореден път учениците от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив подготвят своя Благотворителен базар, посветен на Коледните празници. Искрата на милосърдието и доброто отново е завладяла всички. Тазгодишният празник носи в себе си и споделената радост от подобреното здравословно състояние на Дeян – момченцето, което бе подкрепено в миналогодишната благотворителна кампания.  Родителите на Дeян и „Национален алианс на хора с редки болести” ще бъдат гости на базара, като подкрепят инициативата и дадат увереност на всички в светлата и благородна мисия.

Благотворителната дейност тази година е насочена към подпомагане спешното лечение на единадесетмесечната Виктория Христова, което може да се осъществи в Германия. Част от средствата ще бъдат насочени към онкохематологичното отделение на Детска клиника към УМБАЛ „Свети Георги” за закупуване на медицинска техника. И традиционно със средства от базара ще бъдат подпомогнати ученици от училището, нуждаещи се от подкрепа.

Базарът ще се открие на 17 декември от 9, 45 часа в сградата на ПГХТТ, гр. Пловдив. Организаторите канят всички желаещи да се включат в инициативата.