Кметът: Какво още трябва да се случи, за да има отделение по изгаряния в Бургас

Ще отправя поредното искане, но не мога да се побера в кожата си от тази очевидна необяснимост, коментира Николов

Не знам, какво още трябва да се случи, преживяхме терористичен акт, в близост сме до най- голямата рафинерия в страната. Всеки един ден могат да станат инциденти като този с обгорелите работници, за да стане ясно на държавата, че градът ни няма как да е лишен от специализирано отделение по изгаряния.

Така коментира кметът Димитър Николов наложилото се транспортиране до Варна на двама от пострадалите вчера в Лукойл работници, тъй като Бургас не разполага с такова отделение.

"За съжаление, преди няколко години държавата закри в Бургас отделението по изгаряния в държавната болница. Двама от най- тежко пострадалите трябваше да бъдат транспортирани до Варна- губене на ценно време, шок за близките им", допълни градоначалникът и сподели, че ще окаже съдействие на близките на пострадалите, ако имат нужда. Кметът обясни, че общината ще съдейства с осигуряване на условия за бъдещите специалисти и по всякакви начини,  с които може.

"Освен че градът е изваден от списъка за високотехнологични болници се оказва, че дори не му се полага отделение по изгаряния… Ще отправя поредното искане, но не мога да се побера в кожата си от тази очевидна необяснимост, несправедливост, недалновидност…. Какво значение имат партиите, политиката и всекидневните ни ядове, когато се касае за спасяването на човешки живот?", написа още Николов в профила си в социалнта мрежа фейсбук.