Ударна полицейска сила заради границата с Турция

Новините

14-12-2013, 11:59

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нови 14 души сгащиха на границата ни с Турция

Кметът на Малко Търново: потокът от бежанци не е спирал

Ударно подкрепление от вътрешността на страната вече е разположено в Малко Търново, заради притокът на бежанци и ежедневните опити за нелегално преминаване на границата ни с Турция. Това съобщи кметът на пограничната община Илиян Янчев.

Повече от 120 гранични полицаи се командиравони по празниците в Малко Търново. Те ще останат най-вероятно до следващата година, тъй като се очаква поредната мощна вълна от бежанци от Сирия да се насочи към страната ни.

По думите на г-н Янчев, до момента не е имало ден, в който да не са залавяни бежанци по граничната бразда. След като ги хванат униформените ги разпределят в двата най-близки лагера. 

"Независимо, че бежанският поток не е спирал, в общинския център и съставните селища до момента няма информация за нелегално проникнали бежанци", каза още градоначалникът.

След като е провел вече срещи с колегите си от двете близки до границата турски общини, Илиян Янчев е бил предупреден от кметовете, че потокът от бежанци прави всичко възможно да влезе в България.

За командированите гранични от община Малко Търново вече са осигурили и бази за спане.