Левски спира строежа на сектор "А"

Спорт

14-12-2013, 16:28

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Липса на средства забавя завършването на новата трибуна

Левски предвижда да обяви спиране на строежа на сектор „А“ на „Аспарухов“, ако до Нова година не се намери инвеститор, пише в днешния си брой "Труд"  Съвсем не става въпрос за отказ от издигането на новата централна трибуна, а за отлагане поради липса на пари. Това означава, че поставеният срок за завършване няма да бъде спазен - 24 май, когато клубът навършва 100 години.

 

Бившият изпълнителен директор и председател на Управителния съвет в оставка от 2 месеца Иво Тонев е отговорник номер 1 за строежа. Той пое отговорността за разрушаването на старата трибуна през февруари. През май Тодор Батков отсече: „Ако знаех какво ни чака, нямаше да се съглася да сриваме сектора." А съветникът в клуба Иван Вуцов над половин година не спира да говори в смисъл „Ние отбор нямаме, стадион сме тръгнали да правим...".

 

В сектора са инвестирани 4 млн. лв. от фирма, която получи в замяна правото 10 години да организира концерти. Планираше се инвестиция от компанията Ай Еф Ес, която сега ще строи арена на „Славия“, но не се стигна до договорка със „сините". Но претворите продължават, тлеят варианти и с други фирми. Има възможност и за кредит, но засега предлаганите условия са тежки. Естествено, ако „Газпром" се появи през януари, ще се появят и усмивките....

 

Накъсо - положението не е драматично, надеждата и плановете си остават, но времето не стига за положително развитие на ситуацията.

 

Покрай студа и работата замря. Ключовият месец ще е февруари. Ако дотогава се намерят пари, настава време за ново изливане на бетон. Но вече ще е по-трудно всичко да е готово за 24 май...