Оставиха в ареста ямболия, обвинен в производство на дрога

Крими

14-12-2013, 17:25

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съдът попари кмета на с. Габър, не е оклеветен

Решението подлежи на обжалване в 3-дневен срок

Бургаски окръжен съд остави в ареста Иван Михайлов от Ямбол, който е разследван е за производство на метаамфетамин и държане на трева в жилище в Бургас.

Пред съдебния състав днес представителят на Окръжната прокуратура пледира на Михайлов да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение. Прокурорът посочи, че престъплението е тежко умишлено. Той вече е бил осъден тази година за същото престъпление. Според държавния обвинител при по-лека мярка за неотклонение, е възможно да извърши друго деяние.

Адвокатите на Михайлов му поискаха по-лека мярка за неотклонение, тъй като по делото не били събрани безспорни доказателства, на кого принадлежат и кой е произвел дрогата. Те са намерени в жилище, където е гостувал, и което са посещавали и други лица. Според тях деянието представлява маловажен случай. Защитниците обясниха, че няма опасност той да се укрие, тъй като има постоянен адрес в родния си град.

Съдът обаче прецени, че е налице реална опасността той да се укрие или да извърши друго деяние, ако му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение. Решението подлежи на обжалване в 3-дневен срок. При подаване на жалба срещу него, делото в Апелативен съд – Бургас ще бъде разгледано на 20-и декември от 14 ч.