ПловдивУтре: 16 декември

Мисия Пловдив

15-12-2013, 17:41

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога в понеделник?

За поредна година на 16 декември ще отворят врати безплатните обществени трапезарии на

територията на Община Пловдив. В тази връзка от 11,30 часа в СОУ „Св. Паисий Хилендарски” кметът на района Райна Петрова и заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика на Община Пловдив Георги Титюков ще поздравят всички потребители на тази социална услуга, които по стара българска традиция ще бъдат посрещнати с топла питка и шарена сол. На територията на район „Централен” са разкрити две трапезарии - в диетичните столове на СОУ „Св. Паисий Хилендарски” и НХГ „Цанко Лавренов”, където общо 400 социално слаби граждани ще получават топъл обяд, през студените зимни дни, в продължение на 75 работни дни. Продължава записването на социално слаби граждани, които отговарят на необходимите условия, и желаят да се възползват от услугата.

Консултации с хирурзи, гастроентеролози, ортопеди, невролози и очни лекари могат да си направят пациентите от понеделник, 16 декември в болниците „Медлайн“ и „Централ Онко Хоспитал“. Прегледите са безплатни, за тях няма да се изискват и направления от личните лекари, обясни мениджърът на лечебните заведения д-р Невен Енчев. Необходимо е само пациентите да си вземат предварително час на тел: 032/644-222.

20-тия юбилеен фестивал за документално и анимационно кино "Златен Ритон" започва от понеделник в Пловдив. Режисьор, сценарист, композитор, сценограф и аниматор с множество национални и международни отличия ще бъдат експертното жури на форума.
Проф. Михаил Мелтев - председател на журито, композиторът Георги Арнаудов, сценографът доц. Весела Статкова, аниматорът и носител на над 30 национални и международни отличия Весела Данчева и сценаристът Влади Киров ще имат нелеката задача да изберат най-добрите филми от 41 документални и 13 анимационни, които се борят за престижното отличие тази година.
"Искаме да върнем публиката в киносалоните" - с тези думи изпълнителният директор на НФЦ Марин Марчевски пожела успех на фестивала, който ще се състои между 16 и 22 декември в Пловдив. Входът е напълно безплатен.

Серия от Коледни концерти започват от утре в Пловдив. Френската асоциация "Бон Мин" кани всички пловдивчани на благотворителен концерт с участието на две известни френски музикантки и вокалните групи "Бон Мин" към домовете за деца в Пловдив. Концертът ще се състои на 16.12.2013 г. от 18:30 във Военния клуб. Камий Гено, флейтистка във Филхармонията на Брюксел и известни парижки салони, е дългогодишен доброволец на асоциацията. Инициативата за този концерт е нейна като с това иска да покаже талантите на децата в домовете.

Ансамбъл „Тракия“ и детската школа към него също канят жителите на града на спектакъла

„Коледен подарък“ от 19.00 часа в Градския дом на културата „Борис Христов“. Билети се продават в сградата на ансамбъла на ул. „Даме Груев“ 1 А, както и в самия дом на културата „Борис Христов“.

Голям Коледен концерт с участието на деца и ученици организира и район „Източен“. Началният час е 10.30, а мястото – Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия „Арх. Камен Петков“. В програмата са включени изпълнения на вокални групи, балетни и танцови състави. Специални гости на тържеството ще бъдат талантливата певица Нели Солакова и вокална група от пенсионерския клуб в район „Източен“. Входът е свободен, информират организаторите.

Празнично коледно тържество за малките пациенти в Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ „Свети Георги“ организират на 16 декември и народните представители от БСП от Пловдив – град и Пловдив – област. Децата ще получат подаръци и лакомства от Дядо Коледа. Празнична атмосфера ще създадат предвидените театрална програма и магическо шоу.

В понеделник от 16:30 часа в зала „Икономика”, аудитория 7 на ПУ „Паисий Хилендарски“ ще се проведе за втора поредна година конкурс на тема „Най-добрите индивидуални разработки на студенти през учебната 2012/2013 г.„ Събитието се организира от Факултет по икономически и социални науки и факултетен студентски съвет. В конкурса участват студенти от всички специалности на факултета. Разработките ще бъдат оценявани от представители на деканското ръководство, преподаватели във факултета и представител на Студентски съвет към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”. Всички участници ще получат грамоти за участие, а най-добрите работи ще бъдат наградени с парични награди. Студентски съвет към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”също ще връчи парична награда.