Лудогорец завърши годината по шампионски

Спорт

15-12-2013, 19:26

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Разградчани проспаха първото полувреме, но компенсираха с разгром през второто

Отборът на Лудогорец изигра последния си официален мач за годината и спечели с категоричното 4:0 като домакин на Локомотив (София) в сблъсък от 23 кръг на "А" група, пише Sportonline.bg. Разградчани изглеждаха леко разконцентрирани през първото полувреме, но вторите 45 минути бяха пълна противоположност на първите. По два гола отбелязаха Марселиньо и Даниел Абало.

 

Съперникът на шампионите, който се бори за оцеляване в "А" група, изглеждаше напълно равностоен в началото. Локомотивци играеха и владееха топката със самочувствие, сякаш срещу тях не беше единственият ни евробоец.

 

Домакинският натиск беше факт, но столичани успяха да устоят на атаките на лудогорци. Минутите преди почивката ще бъдат запомнени повече с нервите и твърдите сблъсъци, отколкото с хубава игра. В 32-та минута Светослав Дяков извърши груб фаул и получи жълт картон, след което последваха още няколко неспортменски изяви.

 

В 35-та минута Гаел се нуждаеше от медицинска помощ след грубо влизане, а Козмин Моци се сблъска с Димитър Илиев покрай поредно опасно отиграване на Дяков. Съдията Владимир Вълков бе на крачка от изпускането на мача от контрол. След почивката нещата стояха съвсем различно - Лудогорец диктуваше темпото, а грубостите сякаш бяха забравени.

 

В 51-та минута Марселиньо откри след асистенция на Абало. Абало проби отдясно и пусна ниско по тревата за Марселиньо, който технично преодоля стража Божидар Митрев от близка дистанция. Нападателят изпитваше голова суша в последно време и попадението му помогна да свали напрежението около себе си. В 64-та минута Марселиньо вкара и втори гол, макар на видео повторение да се видя, че е бил в засада. Той овладя центриране на гърди в пеналта на гостите, финтира хубаво бранител и с лекота вкара на Митрев втори път.

 

Отборът на Локомотив (София) изглеждаше доста по-слаб от първата част и в играчите му личеше умора. В 83-та минута домакините оформиха класическа преднина, благодарение на Дани Абало. Михаил Александров напредна отдясно и центрира за Абало, който вкара лесно. Абало отбеляза и второ попадение в продължението на срещата. Той стреля много красиво и елегантно от границата на наказателното поле и остави Митрев без шанс за крайното 4:0. Секунди по-рано Ернандес удари греда, след което топката мина по голлинията на Локо, но не я пресече. 

 

С успеха разградчани продължават борбата си с основния съперник Литекс за титлата, а по-рано си гарантираха сигурно участие в Лига Европа през пролетта, завършвайки първи в групата си. Утре чрез жребий ще бъде определен съперникът на разградчани за 1/16-финалите в Лига Европа.

 

ЛУДОГОРЕЦ - ЛОКОМОТИВ (СФ) 4:0

1:0 Марселиньо (52)

2:0 Марселиньо (64)

3:0 Дани Абало (83)

4:0 Дани Абало (90+3)

 

 

Лудогорец: 91. Чворович, 20. Шоко, 5. Терзиев, 4. Мантула, 27. Моци, 23. Златински, 18. Дяков, 84. Марселиньо (86-Ернандес), 17. Абало, 9.Безяк (75-Кишада), 93. Мисиджан (63-Александров)

 

Резерви: 30.Аргилашки, 14. Бургзорг, 10.Ернандес, 7.Александров, 19.Бакалов, 73.Стоянов, 11. Кишада

 

Треньор: Стойчо Стоев

 

Локомотив (София): 1. Митрев, 69.Елтон, 18.Дюлгеров, 3.Модемба, 94.Махамат, 33.Том, 7. Писаров, 21.Гаджев (56 - 11.Цанков), 77.Пеев, 14. Илиев, 92. Гаел

 

Резерви: 84. Галев, 11.Цанков, 17.Христов, 24.Гаров, 10.Василев, 16. Гогов

 

Треньор: Стефан Генов

 

Жълти картони: Дяков, Безяк, Махамат, Гаджев, Илиев, Цанков

 

Съдия: Владимир Вълков

 

Разград, "Лудогорец Арена"