Гледат делото срещу бившия кмет на Куклен

Крими

16-12-2013, 07:55

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Делото се гледа при закрити врати и продължава и утре

Окръжен съд Пловдив ще разглежда при закрити врати делото срещу бившия кмет на община Куклен Димитър Сотиров и неговия заместник Иван Апостолов. Те са обвинени в злоупотреби с обществено положение.

Обвиненията засягат договорите за обществени поръчки, като едното от тях е за длъжностно присвояване в особено големи размери на стойност 100 000 лева.

Последното от обвиненията срещу бившия кмет на Куклен е за безстопанственост, като щетите, нанесени на общината, са на стойност над 1 000 000 лева. Става дума за изграждане на канализация и допуснати множество нарушения, в резултат на което общината е била ощетена, съобщиха от прокуратурата. На зам.-кмета Иван Апостолов са повдигнати две обвинения за престъпления по служба във връзка с обществени поръчки. Първото е по едно от обвиненията на кмета, а второто е свързано с изразходването на средства за хора, които нямат право на това. Освен това се е възползвал от служебното си положение и използвал безплатно труда на около 10 души да строят вилата му в местността Копривките.

Законът предвижда наказания за престъпления по служба от 1 до 8 години лишаване от свобода, за длъжностно присвояване в особено големи размери – лишаване от свобода от 10 до 20 години. Делото продължава и утре.