Ето ги бъдещите нови попълнения в Ботев (СНИМКИ)

Спорт

16-12-2013, 11:16

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Жълто-черните са отправили оферти на двама футболисти от Льо Авър

Ботев Пловдив ще прави сериозна селекция по време на зимната пауза, за да може да атакува място, даващо право на участие в евротурнирите, пише "Тема Спорт".

Канарчетата са насочили вниманието си към френския пазар. Според местните медии те са много близко до това да си осигурят подписите на двама играчи от Льо Авър. В момента този отбор е на 13-о място в Лига 2. Жълто-черните са отправили оферта за двама играчи на този отбора - защитника Зарго Type и офанзивния халф Рияд Марез.

Зарго Type е роден на 11 ноември 1989 година. Той е сенегалец. Висок е 183 сантиметра и тежи 73 килограма. Освен като защитник той може да играе и като дефанзивен халф. Type е гласен за заместник на натирения от тима Бобан Грънчаров. През този сезон Зарго е изиграл 16 двубоя. Освен за Льо Авър в кариерата си е носил и екипа на Булон. С него дори е записал 14 мача в Лига 1 през сезон 2009/10.

Рияд Марез пък е офанзивен халф. Французинът е роден на 21 февруари 1991 година, висок е 179 сантиметра, тежи 61 килограма. През този сезон той има 3 гола и 4 асистенции в 16 срещи за първенство.

На 19 декември пък Ботев официално ще закрие годината с тържество. На него се очаква да присъства и собственикът на клуба Цветан Василев.