Печален антирекорд! Само 914 продадени билета на Лаута

Спорт

16-12-2013, 11:24

Снимка:

Андро Дюлгерян

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Локо няма да играе на собствен терен до края на редовния сезон

Публиката на Локомотив Пд е напът да откаже Константин Динев от каквито и да е инвестиции за реновиране на клубния стадион. След поражението от Литекс с 2:5, босът е обявил пред хора от обкръжението му, че повече го боли от това, което е видял по трибуните, отколкото на терена, пише "7 дни спорт".

Най-голямата болка на Коко е свързана с мизерната посещаемост на двубоите на Локомотив. Въпреки че черно-белите посрещнаха Литекс като трети отбор в класирането, едва 1040 души бяха по трибуните на дербито според официалната статистика на БФС. От клуба пък отчетоха унизителните 914 продадени билета! И то при положение, че по инициатива на Динев вече по един лев от всеки купен от ултрасите билет отива във фонда “Да вдигнем Бесика”.

Така от четирите домакински срещи, откакто е в ход кампанията – срещу Черно море, Нефтохимик, Ботев и Литекс, феновете не успяха да съберат и 10 000 лева!

В същото време те искат от собствениците на клуба да извадят два милиона, за да вдигнат “Бесика”.

На всичкото отгоре ултрасите продължават да удрят по финансирането на клуба. След инцидента с национала Симеон Славчев, който бе ударен с бутилка, се очаква Локомотив да бъде наказан сериозно от БФС. Сигурно е, че до края на редовния сезон черно-белите няма да играят на Лаута, или ще го направят на закрити врати в мача с Черноморец.

Това е трето подобно провинение на феновете, поради което Локомотив може да започне с мач без публика и участието си в топ 7 напролет. Както е известно, до момента момчетата на Сашо Станков посрещнаха Локо Сф и Левски на празен стадион заради изстъпленията на феновете.