Христо Бисеров свидетелства утре на делото срещу Октай Енимехмедов

На бившият зам.-председател на ДПС Христо Бисеров е изпратена призовка да се яви на разпит като свидетел утре в Софийския градски съд по делото срещу Октай Енимехмедов

Делото срещу Енимехмедов е за опит за убийство на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, а Христо Бисеров е един от преките очевидци на случилото се.

Тогава Бисеров старателно прибра в кърпа пистолета на Октай, за да го съхрани за следствените експерименти., съобщават „24 часа”

Обвиненият за данъчни престъпления Бисеров трябваше да бъде разпитан на миналото съдебно заседание на 25 ноември. Заради неявяването си той бе глобен с 500 лв. и съдът нареди принудителното му довеждане.

Три дни след решението на съда адвокатите на Бисеров поискали глобата и принудителното довеждане да бъдат отменени, защото клиентът им не е имал възможност да се яви.

Две седмици преди това Бисеров напусна постовете си в политиката непосредствено преди да се стигне до обвиненията срещу него в пране на пари.

Съдът е уважил молбата. Така глобата и довеждането под стража са отменени. Изрично е посочено обаче, че за 17 декември Бисеров има призовка за свидетел и санкциите няма да му се разминат, ако не се яви.