Дават топъл обяд на бедни пловдивчани (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

16-12-2013, 12:49

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Социалните трапезарии отварят в понеделник

Отварят социалните трапезарии в Пловдив

Отвориха първите социални трапезарии

Повече от 2000 пловдивчани тази зима ще се хранят в безплатните обществени трапезарии в града.

Десетки възрастни хора се наредиха за порция вкусен обяд. Потребителите на тази социална услуга бяха посрещнати както повелява българската традиция  - с топла питка и шарена сол.

В СОУ „Св. Паисий Хилендарски” кметът на район „Централен” Райна Петрова и заместник-кметът Георги Титюков поздравиха всички граждани от района.

„По скоро искам да откриваме трапезарии, за да се виждаме, да си казваме мили думи, да се почерпим, но след като времената са такива, това е един начин да бъдем полезни за обществото.”,  каза Петрова. Тя сподели, че ще се постарае за Коледа повече хора да получат помощ, за да посрещнат подобаващо семейния празник.

„Все още има свободни места, така че всеки нуждаещ се може да се запише”, допълни зам.-кметът Георги Титюков и пожела весели празници на пловдивчани.

На територията на район "Централен” в момента има на разположение две трапезарии - в диетичните столове на СОУ "Свети Паисий Хилендарски” и НХГ "Цанко Лавренов”. Тук общо 400 социално слаби граждани, в продължение на 75 работни дни, ще получават топъл обяд.