18 отбора се пускат на Коледния турнир

Спорт

16-12-2013, 13:29

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

За победителите ще има специални купи

На 22 и 23 декември в спортна зала Младост ще се проведе традиционният Коледен турнир на Бургас. И тази година той се осъществява с подкрепата на регионалния съвет на БФС и Община Бургас.

Рекорден брой отбори са се записали за участие в турнира заяви за Burgasutre главният организатор на турнира Георги Видолов, който е шеф на съдиите в региона. Сред заявилите участие са най-силните отбори в Областта като се започне с Черноморец, Нефтохимик и се продължи с Мастер, Созопол, Несебър, Свети Никола, Ветрен, Бъдеще, Бургаспорт и много други.

Надпреварата се очаква да бъде много оспорвана като за това спомага и регламентът, който е съобразен с наредбата за първенствата и турнирите на БФС. 18-те отбора ще бъдат разпределени в 6 групи. Ще се играе по системата всеки срещу всеки, като след това излъчените победители ще играят срещу вторите в другите групи и така до излъчването на финалистите. Тимовете ще бъдат съставени от 5 + 1 играчи, а полувремената ще са 2 Х 15 минути, като финалните двубои ще бъдат 2 Х 20 минути. Жребият за разпределението на отборите в съответните групи ще се тегли непосредствено преди началото на турнира.

За победителите ще има специални купи. Ще бъдат излъчени и най-добър вратар, най-техничен играч и голмайстор.