ПловдивУтре: 17 декември

Мисия Пловдив

16-12-2013, 18:31

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Къде, кога, какво в Пловдив утре

За шести пореден път учениците от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив подготвят своя Благотворителен базар посветен на Коледните празници. Той ще бъде открит утре от 9.45 часа в сградата на училището. Благотворителната дейност тази година е насочена към подпомагане спешното лечение на единадесетмесечната Виктория Христова, което може да се осъществи в Германия.

От 10.30 ч., в 18 аудитория, в сградата на ПУ „Паисий Хилендарски”, ще се проведе пресконференция по повод благотворителния концерт за събиране на средства за детското онкологично отделение на УМБАЛ „Св. Георги Победоносец”, гр. Пловдив.

По същото време в Планинска спасителна служба – Пловдив и Областен съвет на БЧК – Пловдив ще се проведе пресконференция в офиса на Секретариата в гр. Пловдив. Основната цел на събитието е информиране за изпълнените дейности на Планинска спасителна служба – Пловдив и подготовката за предстоящия сезон на отрядите на ПСС.

В 11.00 часа ще бъде открита новата детска градина в район "Южен" ЦДГ "Котаракът в чизми". Първата копка бе направена на 23-ти януари тази година. Детската градина е за 184 деца. Тя е на два етажа, с басейн, модерни стаи за игра, прекрасен двор и условия, отговарящи на съвременните изисквания.

От 13.00 часа в голямата заседателна зала на Община Пловдив ще бъдат наградени победителите в конкурса „Мултимедийна презентация за Психо-Активни Вещества”, организиран от Общински Съвет по Наркотични Вещества /ОСНВ/ и Превантивно–Информационен Център /ПИЦ/ - Пловдив като част от кампанията „Животът е дар, не го погубвай”.

Николай Чапански ще представи „Кой кой е в българската народна музика”  от 18.00 часа в читалище „Свети Свети Кирил и Методий“ в гр. Раковски. Презентацията на първата фолклорна енциклопедия ще е придружена от концерт на местни певци и музиканти и е част от тържественото честване на 105 години от създаването на читалището. Книгата ще бъде представена след Нова година и в Смолян с концерт на известни родопски изпълнители.