Увеличиха капитала на "Автобусни превози"

Мисия

16-12-2013, 18:03

Снимка:

община Стара Загора

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Стара Загора остава с най-ниски данъци в България

Вдигат такса смет и данък сгради

Общинският съвет одобри Интегрирания план за градско възстановяване и развитие

Общинските съветници гласуваха увеличаването на капитала на общинското търговско дружество “Автобусни превози” ЕООД с парична вноска в размер на 10 000 лв.

Те отмениха свое решение от октомври за увеличаване на капитала на общинското дружество Тролейбусни превози", за закупуването на 8 тролея на стойност 7 474 900 лева. Поради противоречие с текстове от Търговския закон в съвместния проект, в който участват общините Бургас, Варна, Плевен и Стара Загора, общинските заседатели приеха увеличаването на капитала на дружеството да се гласува при изплащането на всяка една от трите вноски. Първата вноска на стойност 35 на сто от разходите, е вече получена в община Стара Загора, съобщи главният финасист Цанка Ганева.

Дневният ред на сесията включи гласуване за учредяването на безвъзмездно безсрочно право на строеж върху 200 декара земя частна държавна собственост в землището на с. Ракитница, в полза на община Стара Загора, за изграждане на Регионален център за управление на отпадъците.

По  предложение на кмета Живко Тодоров, на последната си за 2013 г. сесия, Общински съвет Стара Загора прие и одобри Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на града. Главната стратегическа цел на развитието на града в периода до 2020 г. е превръщането на хилядолетния град в един от водещите национални центрове на образованието, културата, икономиката, туризма и иновациите, притегателен за човешки ресурси и инвестиции. Решението включва стратегията и целите на плана, матрицата-бюджет на индикативния списък на проектите и дейностите, включени в него, както и програмите за реализация за описаните три зони за въздействие.

Зона на публични функции с висока обществена значимост обхваща територия, ограничена: от юг бул. Славянски включително, от изток бул. „П.Евтимий” включително, от запад ул.”Отец Паисий” включително и от север ул. „Августа Траяна”, както и парк Аязмото заедно със спортен комплекс „Берое” и Станционната градина.

Зона с потенциал за икономическо развитие обхваща западна и източна индустриална зона, разположени на юг от ж.п.района, кв. АПК и на юг до края на града, без кв. „К.Ганчев”.

Зона с преобладаващ социален характер обхваща територия, ограничена: от изток от ул. „Д.Стаев” включително, ул.”Д-р Т.Стоянович” включително, от север ул.”Ген.Столетов” включително, ул.”Армейска” включително, бул. „Кап. Петко войвода” включително и по съществуващата регулационна граница на кв.”3-чучура – север”, застроената част на кв. „Железник”, от юг по бул. „Славянски” включително и по съществуващата регулационна граница на кв.”Казански”, кв. „3.чучура-юг” и бул. „Европа” включително, от запад по съществуващата регулационна граница на кв.„Железник” и района на Студентски град. Зоната включва следните квартали: кв. „3-чучура – север” кв. „3-чучура”,, кв. „3-чучура – юг”, кв.”Казански”, застроената част на кв. „Железник”.

Интегрираният план съдържа визията, стратегията и главната стратегическа цел за развитието на града в периода до 2020г. Визията за развитие на град Стара Загора за периода 2014-2020 г. предвижда градът да се превърне в проспериращ културен, административен, транспортен и университетски център, с конкурентна икономика, базирана на знанието, благоустроена градска среда и високо качество на живот.