Гонят пиявиците Мъри и Кривия от Ботев, Левски не ги иска

Спорт

17-12-2013, 01:32

Снимка:

Sportonline.bg

Автор:

Янко Георгиев, Sportonline.bg

Всичко от Автора

Предложиха на Батков да откупи Стоилов за 100 000 евро

Станимир Стоилов на практика вече не е треньор на Ботев (Пловдив), научи SPORTONLINE.BG. Цветан Василев не иска и да чуе за наставника, който опука 12 милиона лева тази календарна година, за да го класират първо служебно в Лига Европа, а след това да завърши на срамното последно място в Топ 7. Днес Ботев падна от Черно море във Варна и влезе в историята като най-скъпия 7-и отбор в историята на „А” група. Досега нито един треньор от създаването на елита не се беше провалял с толкова много пари по подобен начин, както Мъри.

Веднага след края на мача във Варна Цветан Василев е влязъл в контакт директно с Тодор Батков. Банкерът е изявил готовност да приеме офертата на Левски отпреди четири месеца и да пусне Стоилов в „Подуяне”. Компенсацията на Мъри е в размер на 100 000 евро. Така Ботев ще си избие поне малко от половиния милион, който Стоилов заработи за 12 месеца под тепетата. Липсата на пари на „Герена”, а и възхода на Левски в последните няколко мача обаче карат Батков за момента да отказва подобен вариант.

Да търси нов отбор на Стоилов се е захванал и импресариото Лъчезар Танев. Двамата извъртяха доста сделки в Ботев, а след натиск на Мъри Тодор Неделев бе продаден на посочения от Танев Майнц 05, а не на Залцбург, който даваше повече пари на клуба. По молба на мустакатия импресарио, Цветан Василев ще изчака до края на декември, след което ще произнесе присъдата на Стоилов. Дотогава Танев се надява да намери нов отбор на Мъри. За неговото бъдеще ще е фатално, ако се разчуе, че е уволнен от Ботев за ужасяващите му резултати.

Заминава си и Александър Александров. Той ще бъде принесен в жертва пред феновете, за да не насочват те гнева си към по-важните фигури в управлението на Ботев като Юли Попов и Палийски. Двамата са поставени начело на тима лично от Цветан Василев. Вчера на „Тича” 7-те бултраси разпънаха плакат в подкрепа на Бобан Грънчаров. Той бе натирен точно от Кривия, който пък феновете нарекоха пиявица.