Избрани Новини
Добруджанци с награда от кулинарен форум
Предястието, поднесено от отбора на АКИГ – Добрич катък с печен пипер взе втората награда
На третата ”Кулинарна изложба-Варна 2013”, професионални кулинарни умения демонстрираха представители на колежи по туризъм, професионални гимназии, хотелски комплекси и елитни ресторанти.
В нея взе участие и Асоциация „Кулинарни изкуства и гостоприемство“ (АКИГ) от Добрич, която участва за първи път в кулинарния форум. Темата на събитието беше българска кухня.
Отборът, с капитан главния готвач на ресторант „Албена“ при Висше училище „Международен колеж“ – Добрич, Росица Иванова представи автентични рецепти от добруджанския край в трите състезателни категории – предястие, основно ястие и десерт. Ястията бяха приготвени така, както са ги правили нашите баби – от натурални продукти, без много подправки, изключително семпли и вкусни.
Предястието, поднесено от отбора на АКИГ – Добрич катък с печен пипер взе втората награда.
Готвачите от Международния колеж впечатлиха гостите и с ухаещата яхния по добруджански със свинско месо, поднесена в кошничка от тесто, която беше едно от желаните за опитване ястия на форума. Десертът, приготвен от сушени сини сливи и ориз, пък е едно от постните ястия, които българската е сервирала на трапезата на Бъдни вечер.
Топ Новини