Старата школа "делфини" спечелиха мача на поколенията

На празненството присъстваха стотици деца, родители и привърженици

Много настроение, положителни емоции и стотици усмивки подари БК "Делфин" на своите възпитаници, приятели и гости на баскетболното шоу "Вечерта на делфините".

За празниците ръководството организира невиждано празненство на спорта и приятелството, което завърши с огромна торта, коктейл и танци, на което присъстваха стотици деца, родители и привърженици.

В гвоздей на програмата се превърна мачът на поколенията, в който победител стана отборът на бившите величия - представители на ръководството, треньорските и медицинските щабове на клуба.

В един изключително динамичен и изпълнен със зрелищни изпълнения двубой "старите пушки", водени от Веселин Караниколов - Тодор Тончев, Богдан Димитров, Евтим Банев, Ивайло Петров, Костадин Цветанов, Петко Янков, Стефан Стойнев, Митко Генчев, Манол Тончев и Андрей Илиев, се наложиха над по-младите си колеги с 90:82 и вдигнаха купата.

Под ръководството на треньора Петко Стаматов актуалните звезди на БК "Делфин" водеха с 10 точки. Минути преди края на мача обаче, благодарение на богатия си опит, бившите величия обърнаха резултата и спечелиха сблъсъка срещу своите наследници на терена - сборен отбор от младежи, юноши и кадети на БК "Делфин".

За приповдигнатата празнична атмосфера съдействаха Дядо Коледа и Снежанка, които се справиха перфектно със съдийството, както и техните помощници - джуджетата, увековечили събитието за баскетболната история на БК "Делфин".

Бурни аплодисменти заслужиха и най-малките състезатели в бургаския клуб, които с топка в ръка демонстрираха какво са научили от своите треньори през годината.

Изключително емоционално се проведе и конкурсът за забивки, който беше спечелен от Кирил Иванов. В оспорваната надпревара - стрелба от трите токи, с най-точен мерник се оказа Десислав Стефанов. 12-годишният баскетболист "сложи в малкото си джобче" батковците, които го поздравиха за успеха. Топ реализатор в мача стана Стефан Кесов, а за MVP бе обявен Кирил Иванов.

Всички победители получиха индивидуални награди. С първи медали се окичиха най-малките. В духа на Коледа разнообразни подаръци получиха всички, дори и публиката. Огромна торта беше разрязана на коктейла, на който малки и големи играха и се веселиха.

"Благодаря на предишното ръководство - Стоян Киряков, Валентин Мартинов, на почетния председател Веселин Караниколов, на всички в УС на БК "Делфин", за подкрепата на Община Бургас и на всички приятели. Огромна благодарност изказвам и на родителите за великолепните ни деца. Ние, като ръководство, обещахме, че ще продължаваме да ги изграждаме като хора и личности", заяви в обръщението си към всички присъстващи в залата Евтим Банев, който вече години наред не пести време, труд и финансови средства за развитието на състезателите и просперитета на БК "Делфин".

В навечерието на най-светлия християнски празник - Коледа, вечерта на делфините се превърна в бляскаво събитие и в една сбъдната приказка без край.