Среща на високо ниво в Асеновград

Мисия Пловдив

17-12-2013, 16:59

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Почетният консул на кралство Йордания и търговското аташе от Генералното консулство на Република Турция в Пловдив на работно посещение

Почетният консул на кралство Йордания д-р Хасан Бармауи и търговското аташе от Генералното консулство на Република Турция в Пловдив Баръш Йеничари бяха на работно посещение при кмета на Асеновград д-р Емил Караиванов. Гост на срещата от страна на Съюза на предприемачите в Асеновград бе неговия председател Васил Пиронков. Основната тема на разговор бяха търговските отношения между България, Йордания и Турция.

“При последната среща, която проведох със Съюза на частните предприемачи беше посочено тяхното желание да активизират международните контакти, за да може да се проучат възможностите тези контакти да доведат до подобряване на инвестиционния климат в асеновградска община и привличане на инвеститори.”,каза кметът Караиванов и благодари на гостите за това, че се отзоваха на неговата покана. Тази среща се реализира като част от бъдеща поредица срещи, които ръководството на Общината има намерение да проведе за евентуални контакти с общини от кралство Йордания за развиване на отношения с асеновградския бизнес. Желанието на общинското ръководство е да има активна съвместна дейност с местния бизнес, защото икономическото развитие на Асеновград е в основата на просперитета на гражданите.