ГЕРБ ще търси сметка на Станишев за подслушванията

От ГЕРБ напомнят на председателя на ПЕС Сергей Станишев, че като премиер точно при неговото управление се разгоря най-грандиозният скандал с подслушвания

В рамките на разработката „Галерия“ бяха подслушвани масово журналисти и действащи политици, включително от собствената му партия.

От ГЕРБ напомнят на Станишев също така, че" когато той беше премиер, нямаше смисъл да се подслушват представителите на организираната престъпност, защото той директно им предоставяше в оригиналния им вид най-секретните доклади на МВР, ДАНС, НАТО и българската армия. Ако случайно Станишев е забравил, му напомняме още, че докато той беше премиер високопоставени хора от службите и правителството му провеждаха срещи с оперативно интересни лица."

ГЕРБ смятат, че днес, председателят на БСП и ПЕС е изрекъл още една поредна лъжа за подслушванията. "Очевидно Станишев добре си е научил „опорните точки“, които е написала личната му специалистка по черен ПР, защото нагло твърди, че БСП е намалило броя на подслушванията, но не признава, че парите в бюджета за подслушвания са увеличени от 20 милиона през 2013 на 43 милиона лева за 2014 година. Освен това в бюджета на ДАНС също има предвидени още пари за подслушвания, но техният размер е секретен, защото са безконтролни.", казват от ГЕРБ.

По повод обявяването на Христо Бисеров за общодържавно издирване, от ПП ГЕРБ настояват да се потърси незабавна отговорност от министъра на вътрешните работи, от председателя на ДАНС и от политическото ръководство на ДПС, "защото предварително предупредиха Бисеров да напусне партията, с което осветиха секретни разработки на службите и му дадоха възможност и време да се скрие или да избяга от страната и да прикрие доказателствата за нещата, които е вършил".