Полицай уволнен от МВР за присъда отпреди 22 г.

Животът

17-12-2013, 22:50

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

42-годишен полицай съди МВР за уволнение заради прегрешение отпреди 22 г.

Васил Згуровски, който е награждаван два пъти за добра работа, счита, че е неправомерно уволнен, след като без проблем досега е работил в МВР, пише 24chasa.bg.
Административният съд в Смолян обаче отхвърлил жалбата му.
Полицаят Згуровски отговарял за реда в смолянското село Стойките. През м. юли т.г. той получил заповед за освобождаване с мотива, че е бил осъждан за умишлено престъпление и заради това няма право да работи в МВР. Става дума за случай от 1991 г. Тогава Згуровски попада в разправия с роми в с. Гела. Твърди, че не бил виновен, но го осъдили на 10 месеца поправителен труд. След това получил пълна реабилитация. Започнал работа като надзирател в следствието, охранявал обсерваторията в Рожен 5 г., а след това работил като полицай в Стойките.
“При назначаването ми законът позволяваше при определени условия осъждани да работят в МВР, след това през 2007 г. той бе променен. Излиза че 6 г. съм бил неправомерно полицай”, казва той. Мъжът има две момчета и семейството му сега се издържа от заплатата на жена му. Той ще обжалва уволнението си пред ВАС.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен