Еколози с отличия

Мисия Пловдив

18-12-2013, 06:42

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Община Пловдив награди участниците в Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО) 2013

Директорът на дирекция „Екология и управление на отпадъците” при в Община Пловдив доц. Стефан Шилев награди участниците в петото издание  на Европейската седмица за намаляване на отпадъците /ЕСНО/, която се проведе в периода 16 – 24 ноември 2013 г. Награждаването се състоя вчера в сградата на Община Пловдив, като участниците получиха Грамоти за активно участие в ЕСНО 2013 и тематични награди.

Дирекция „Екология и управление на отпадъците” в Община Пловдив в качеството си на организатор на местно ниво прикани различни организации на територията на общината да се включат в инициативата и в резултат на това бяха регистрирани и реализирани проекти, свързани с намаляване образуването на отпадъците, рециклирането и разумното потребление от: ЦДГ „Малкият принц”, ОДЗ „Славей”, ЦДГ „Мирослава”, ЦДГ „Малина” с филиал „Котаракът в чизми”, Клуб „Млад Еколог” при СОУ „Патриарх Евтимий”, Професионална гимназия по хранителни технологии и техника, СОУ „Константин Величков”, Учебно-занимателен център „Green magic”, „МАКСКОМ” ЕООД и администрациите на Район „Южен” и Район „Централен” на Община Пловдив.  

Всички, които взеха участие станаха част от мрежа от организации, активно включващи се в популяризиране на идеите за намаляване на отпадъците и допринесоха за концепцията на бъдещите издания на ЕСНО.

Информация за проведените дейности е публикувана на официалната интернет страница на Община Пловдив.