Коледен базар в "Централен"

Мисия Пловдив

18-12-2013, 09:05

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Да подпомогнем на децата от Дом "Олга Скобелева"

Благотворителния коледен базар ще се проведе от 10.00 до 16.00 часа днес в "Централен".

В сградата на администрацията на района все още е подредена изложбата на най - малките участници от детските градини на екологична тема. Да подпомогнем децата от Дом "Олга Скобелева" е поредната благотворителна акция, която се провежда с подкрепата на всички служители от "Централен".
В Дом за деца "Олга Скобелева" към момента са настанени 50 деца, лишени от родителска грижа. За осигуряване на условия за живеене в средаq близка до семейната, Община Пловдив предостави подходящо жилище за функциониране на услугата "Преходно жилище". Тази социална услуга ще бъде управлявана и финансирана от Дома, като настанените девойки ще бъдат подкрепяни от специализиран екип и подготвени за трудова роля и устройване на работа.
За да бъде разкрита услугата от 01.01.2014 г., е необходимо да се извърши текущ ремонт на предоставената сграда и тя да се оборудва съгласно стандартите за предоставяне на социални услуги.
Ремонтните дейности включват подмяна на дограма, врати, ел. и ВиК инсталации, предстенна обшивка от гипсокартон с изолация от минерална вата и окачени тавани, полагане на настилки от ламинат и гранитогрес и бояджийски работи.
В тази връзка се обръщаме към всички хора, които са съпричастни към каузата на децата в неравностойно положение - заедно да им осигурим подходящи условия за живеене. В помощ на Дома са материали, труд или средства за закупуването им.