Близо 8 хил. кутии контрабандни цигари сгащиха в магазин

Крими

18-12-2013, 09:58

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Контрабандни цигари сгащиха граничните на Лесово

Освен тях са открити още 329 кутии цигари с акцизен бандерол, които обаче също са иззети, тъй като митничарите установили, че обектът не притежава разрешение за търговия с тютюневи изделия

Голямо количество от 7 472 кутии или 149 440 къса цигари без акцизен бандерол са иззети от търговски обект за хранителни и битови стоки в гр. Сливен при проверка на служители от Митница Бургас.

Контрабандните цигари са от 17 различни търговски марки. Освен тях, в магазина са открити още 329 кутии цигари с акцизен бандерол, които също са иззети, тъй като митническите служители са установили, че магазинът не притежава разрешение за търговия с тютюневи изделия, съгласно разпоредбите на Закона за акцизите и данъчните складове.

При проверката митническите служители са открили в магазина и 44 литра наливен етилов алкохол в туби и бутилки с неустановен произход и производител. Търговският обект е собственост на едноличен търговец от Сливен. 
По случая е образувано досъдебно производство по чл. 234 от НК, което се провежда под надзора на Районна прокуратура Сливен. Работата по случая продължава.