Тодор Алексиев стана почетен гражданин на Пловдив

Мисия Пловдив

18-12-2013, 12:10

Снимка:

Sportonline.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тодор Алексиев става Почетен гражданин на Пловдив

Общинските съветници гласуваха единодушно

Капитанът на мъжкия национален отбор по волейбол Тодор Алексиев  бе обявен за Почетен гражданин на Пловдив.  Това решиха единодушно общинските съветници. Мотивите за предложението на кмета Иван Тотев са за изключителния принос на Тодор Алексиев в областта на спорта. Постигнати високи успехи във волейбола. Представяне многократно на България и Пловдив на различни волейболни форуми, допринесли за развитието на спорта в републикански и международен мащаб.

Алексиев е роден и живял в Пловдив. Спортната му кариера се откроява с постижения, с които могат да се похвалят малко от колегите му. Повече от 10 години е неизменен участник в националния отбор на България по волейбол, започвайки от младежката формация, за да стигне до позицията капитан при мъжете.

Извежда родните волийболисти, донесли толкова много радост през последните години, на няколко Световни и Европейски първенства, както и на две Олимпиади – в Пекин през 2008 година и в Лондон през 2012 година. Две последователни години, 2012г. и 2013г., той е носител и на приза "Най-добър посрещач".