Рехабилитация чрез плуване за деца с увреждания

Стара Загора Лайф

18-12-2013, 15:17

Снимка:

БГНЕС

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

На 19.12.2013 (четвъртък) от 13.30 часа, децата от Център за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ)„Алтернатива” ще получат свидетелства за завършен курс по плуване, в присъствието на родители и специалисти.

Това стана възможно благодарение на проект „Програма за водотерапия на деца с генерализирани разстройства на развитието”, финансиран от Фондация „Помощ за благотворителността в България” чрез дарение на Спортен Клуб „Бегач”.
В продължение на два месеца дванайсет деца от ЦСРИ „Алтернатива” получиха възможност за рехабилитация чрез плуване, която се осъществи с помощта на всеотдайните треньори от два спортни клуба по плуване от Стара Загора -„Траяна” и „Августа”.
Програмата за водна терапия бе посрещната с голяма радост от децата и бе много успешна. Бяха получени много добри резултати, които ще послужат за партньорски дейности на Сдружението, спортните клубове и Общината за дълготрайна съвместна работа, подпомагаща развитието и интегрирането на децата с увреждания.
ЦСРИ „Алтернатива” продължава да организира благотворителни инициативи, с които се набират средства за продължаване на двата вида алтернативна терапия - плуване и арт-терапия.