Фланелки с автографи на "Ботев" и "Локо" на търг за Мария

Мисия Пловдив

18-12-2013, 17:12

Автор:

Нина Стоянова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дух в бутилка спасява живота на хубавата Мария (СНИМКИ)

Куршуми, книги и картини в помощ на болното момиче

Студенти от ПУ "Паисий Хилендарски" организират благотворителен търг утре в Ректората. Събитието е обявено за 18.30 часа в 6-та аудитория. Ще се разиграят ценни вещи, съобщиха младежите.

Търгът се прави, за да се съберат средства за 20-годишната Мария Даракчиева, която страда от бъбречна недостатъчност. Майка й става донор, дарява своя бъбрек, но трансплантацията се оказала неуспешна. Мария се нуждае от помощ, спешно. Има надежда за нова операция в чужбина и лечение. Трябват 92000 евро.

"За последните две седмици Мария е отслабнала с 10 кг. Тя страда. На никого не са много 1, 2 или 5 лева. Даряваш не само живот, а здраве", каза пред Plovdivutre.bg  доц. д-р Стоянка Николова от Пловдивския университет.

Мария е студентка по химия. Колегите й подели кампания, за да я спасят. Преди това семейството й писало на много места, но без резултат.

На търга ще бъдат изложени: 3-ти брой на в. „Родина“, оригинална фланелка от  ФК "Ботев" Пловдив с автографи на футболистите, оригинална фланелка от  ФК "Локомотив" Пловдив с автографи на футболистите - 2бр., „Днешната политическа обстановка на македонския въпрос“ 1928г. /Кръстьо Велянов/, „Пловдив преди и сега“ - енциклопедия за Пловдив, Автентично свидетелство за зрелост 2 бр. /1948г. и  1950г./, куршуми от Втората световна война, книга – „Животът на света Маргарита – Мария Алакок“ 1935г., картини.

Всички останали предмети ще бъдат изненада за гостите

Студентите правят ежедневен благотворителен базар пред входа на Ректората и на новата сграда на Университета. За 21 декември са планирали благотворителни постановки в Учебния театър, вход 10 лева.