ПловдивУтре: 19 декември

Мисия Пловдив

18-12-2013, 18:30

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога ще се случва в четвъртък в Пловдив

Времето в Пловдив: Четвъртък ще бъде студен. Сутринта температурата ще бъде около -3, през деня до +6 градуса. Затопляне ще има в края на седмицата, прогнозират синоптици.

Какво, къде, кога

Кметът на район "Източен" Петър Петров утре в 11 часа ще направи отчет за дейността на районната администрация през 2013 г. Място  - залата на етаж 2 в МОЛ "Галерия".

Гражданско сдружение ДНЕС ще обяви протестно писмо до ЕВН-България по повод създаването на Клиентски съвет от дружеството. Организацията ще изнесе информация за хода за подадената жалба в Районна прокуратура срещу ЕВН-България Топлофикация Пловдив.

На брифинг в БТА ще присъстват граждани, пострадали от действия на банки, топлофикация и мобилен оператор.

Над 1 тон месо от 30 овце ще бъдат раздадени за национален курбан против жертви по пътищата в страната. Курбанът ще бъде сготвен и раздаден на преминаващите по главния път Смолян – Пловдив, на разклона за село Забърдо в четвъртък на 19 декември. По традиция на този път се раздава курбан от осем години. Пътят е основната връзка на Смолянско с вътрешността на страната.  Наричат тясното трасе „пътят на смъртта“, тъй като по него стават много катастрофи. Точно в този участък стана и катастрофата с четиримата студенти, които загинаха в река Чая.

Общинският съвет по наркотични вещества и превантивно – информационен център Пловдив приключват кампанията „Животът е дар, не го погубвай”. Работата на организациите е свързана с наркоманиите.

Утре се организира форум под надслов „Заедно за едно ново начало” и Коледно тържество.

Участници ще бъдат ученици от професионалните гимназии и  младежки организации в Пловдив.

Мероприятието ще се проведе в общинската база на Дирекция „СМД” - Община Пловдив, зала 207, ет. 2, на Кулата в Комплекс „Гребна база” 10.00ч. до 14.00ч.

В 18.30 часа ще бъде представен филмът за Симеон Велики и Златния век. В 50 минутното HD видео историк, богослов, археолози и писател-изследовател разказват за една от най-славните страници от българската история – времето на Симеон Велики и Златния век на страната ни, а художникът Стефано Поповски изобразява лика на владетеля според печатите, съхранени до днес.

Филмът става факт след 3 месеца работа. Продуцент, сценарист и режисьор  е Екатерина Костова, а за камерата, звука, дизайна и монтажа се грижи изцяло Юлиан Георгиев.  Кметът на Пловдив Иван Тотев ще присъства на премиерата.

За втора поредна година коледен бал в Пловдив организират Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие и Филологическия факултет на Пловдивски университет “Паисий Хилендарски”.

Партито ще се проведе  в четвъртък, от 18 часа, във „Форум Тракия“, на 3-ия етаж.

80 български младежи, изучаващи китайски в Пловдивския университет ще отпразнуват заедно християнския празник с песни и танци, с рецитал на китайски стихове.

Студенти от ПУ "Паисий Хилендарски" организират благотворителен търг утре в Ректората. Събитието е обявено за 18.30 часа в 6-та аудитория. Ще се разиграят ценни вещи, съобщиха младежите.

Търгът се прави, за да се съберат средства за 20-годишната Мария Даракчиева, която страда от бъбречна недостатъчност. Майка й става донор, дарява своя бъбрек, но трансплантацията се оказала неуспешна. Мария се нуждае от помощ, спешно. Има надежда за нова операция в чужбина и лечение. Трябват 92000 евро.

На търга ще бъдат изложени: 3-ти брой на в. „Родина“, оригинална фланелка от  ФК "Ботев" Пловдив с автографи на футболистите, оригинална фланелка от  ФК "Локомотив" Пловдив с автографи на футболистите - 2бр., „Днешната политическа обстановка на македонския въпрос“ 1928г. /Кръстьо Велянов/, „Пловдив преди и сега“ - енциклопедия за Пловдив, Автентично свидетелство за зрелост 2 бр. /1948г. и  1950г./, куршуми от Втората световна война, книга – „Животът на света Маргарита – Мария Алакок“ 1935г., картини.