Куче или котка?

Животът

19-12-2013, 10:20

Снимка:

БГНЕС

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Това дали обичате повече котки или кучета говори много за Вас като личност.

Според проведено изследване в САЩ, 39 % от домакинствата имат поне едно куче. На второ място са котките с 33 % от домакинствата. Може ли изборът на домашен любимец да разкрие малко повече за това кои сме ние? Отговорът е, че често това наистина е така. Проучванията показват, че много хора си избират любимец спрямо това какво животинче са отглеждали техните родители, когато са били деца. Фактори като възраст или жизнено място също играят важна роля за избора на домашен любимец.

Родителите с малки деца са по-склонни да си вземат куче, което да може да си играе навън с детето, докато по - възрастните или самотни хора предпочитат котките. Хората, които живеят в къща с двор са по - склонни да си вземат куче, докато тези живеещи в апартаменти предпочитат котки или малки породи кучета, пише zoomedia.baubau.bg.
Все пак изследванията показват, че има разлики между хората, които предпочитат кучета и котки. Проучването е направено от университета в Тексас и показва, че хората предпочитащи кучета са по - екстровертни, приятни и добросъвестни от тези предпочитащи котки.

От друга страна- хората, които обичат котки, са по-креативни, приключенски настроени, но и склонни към неврози и тревожност. От това какъв домашен любимец предпочитат хората, може да се съди и за техните политически предпочитания. Едно обстойно проучване проведено сред над 200 хиляди стопани на домашни любимци показва, че хората, които предпочитат кучета, предпочитат повече по-консервативната републиканска партия.
Все пак има някои неща, според които хората обичащи котки или кучета имат общи черти. И двата типа хора обичат да говорят с животните си, чувстват се близо до природата и като цяло са оптимисти. Проучването показва още, че висше образование имат 17 % повече от хората, имащи котка. Ето и някои от останалите констатации, изведени от направеното проучване: Хората, живеещи в селските райони, са с 30 % по - голяма вероятност да имат куче, докато тези, живеещи в градските райони имат 29 % по- голяма вероятност да си вземат котка.

Хората, имащи куче, имат 24 % по - голяма вероятност да имат деца, а хората с котки повече предпочитат да се грижат за децата на своите приятели, отколкото за техните кучета.
Хората с кучета имат 30 % по - голяма вероятност да харесват лекия хумор, докато хората с котки имат 21 % по - голяма вероятност да предпочитат ироничния хумор и играта на думи.
Що се отнася до музикалните предпочитания- хората, които предпочитат кучета, харесват повече реге или рок. Хората, харесващи котки предпочитат повече класически рок или електронна музика.

Според изследването, хората, които имат за домашни любимци котки и кучета обикновено са от женски пол, живеят в предградията и нямат определени политически предпочитанияСнимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"