Светлинен 3D спектакъл за първи път във Враца

Региони

19-12-2013, 11:24

Автор:

BulgariaUtre

Всичко от Автора

За първи път в град Враца ще се проведе мащабно светлинно 3D шоу

То ще преведе жителите и гостите на града през различни епохи и ще накара историята да оживее.

Виртуалната разходка в историята на Враца от древността до наши дни ще бъде представена в града на 19 декември върху сградата на Драматично-кукления театър. Пред зрителите ще „оживеят” всички важни исторически моменти, през които градът и неговите жители са преминали в различните епохи.
Лазерното шоу ще бъде съчетано с пиротехнически ефекти. Приветствие към гражданите на града ще отправи кмета на града инж. Николай Иванов, а в програмата на събитието ще вземат участие местни певчески и танцови състави.
Началото на празника е в 17.30 ч., а самият 3D спектакъл ще бъде показан два пъти – около 18 ч. и около 18. 45 ч.
Събитието е част от проект „Враца – врата към древността“ и цели популяризиране на Враца и околността като туристическа дестинация с богато културно-историческото наследство и забележителни природни дадености.
Изпълнител на проекта е Маг Адвъртайзинг, а спектакълът е озвучен с народната песен „Лажи, лажи вере” в изпълнение на Нина Николина.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България.